Снимка: БТА
fallback
Фаворитът за номинацията на демократите за президентските избори в САЩ през ноември Хилари Клинтън тръгна в атака срещу основния си претендент, независимия сенатор Бърни Сандърс, още от самото начало на телевизионните дебати между претендентите от партията в Чарлстън, Южна Каролина, предаде Ройтерс.
 
Агенцията отбелязва, че тактиката на Клинтън е в реакция на възхода на Сандърс, който се самоопределя като социалист, в проучванията на общественото мнение.
 
Сенаторът от Върмонт обаче на свой ред нападна бившата първа дама и я принуди да премине в отстъпление, пише БТА. В отговор на критиките на Клинтън за предложените от него реформи на Уолстрийт, например, Сандърс отвърни, че тя е получила стотици хиляди долари хонорари за речи от свои привърженици на фондовата борса.
 
Той освен това отбеляза своя възход в надпреварата и отбеляза, че Клинтън е започнала кампанията с огромна преднина от 50 процента пред него.
 
Това бяха четвъртите подред дебати между претендентите за номинацията на Демократическата партия и последни преди началото на първичните избори.
 
Хилари Клинтън продължава да води в битката на демократите в национален мащаб. Анкетите обаче дават на практика равни резултати на двамата в Айова, където на 1 февруари ще бъде дадено началото на първичните избори на демократите, и дори преднина на сенатора от Върмонт в съседния щат Ню Хемпшър, който на 9 февруари ще стане сцена на втория етап от надпреварата.
 
Това поражда опасност за Клинтън от повтаряне на сценария от 2008 г., когато тя стартира като фаворит, но бе изместена от Барак Обама в борбата за номинацията на демократите.
 
Третият, последен участник в дебатите бе Мартин О'Мали. Бившият губернатор на Мериленд обаче изостава далеч назад в проучванията.
 
Още в самото начало Клинтън се нахвърли на плана на Сандърс за здравеопазване за всички американци, който той представи броени часове преди дебатите. Независимият сенатор обясни, че иска да надгради върху здравната реформа на президента Барак Обама, като направи здравните осигуровки по-достъпни и направи вноските по-големи за хората с по-високи доходи.
 
По външнополитическите въпроси, и двамата водещи претенденти за номинацията на демократите се обявиха против възстановяването на дипломатическите отношения с Иран, предаде ТАСС.
 
Нов рестарт на отношенията с Русия е възможно в зависимост от това какво ще донесе той на Съединените щати, отбеляза Клинтън. Тя бе американски държавен секретар по време на т. нар. рестарт между Вашингтон и Москва по време на първия президентски мандат на Обама. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

Боби

преди 8 години

До Анонимен 248Принципно си прав, Но грешиш за България. В БГ не можеш да се квалифицираш просто няма къде. Вчера колега ми се оплака че взимат на работа в ИТ фирма ВИШИСТ ХИМИК който е изкарал няколко безплатни курса по програмиране ... Защото няма по свестни кандидати. УЧР на фирмата е Биоложка и се занимава с мотивиране на хората и тuм билдинги.Моя колега от административни глупости не програмирал от 2 години.Дефинирай КВАЛИФИЦИРАМ СЕ при липса на АДЕКВАТНИ УЧИТЕЛИ

101

рестарт е възможно

преди 8 години

Всичко е възможно, също така и крим пак да е украински, както Украйна бе върната от ссср така и Русия ще върне крим

100

Боби

преди 8 години

До Анонимен 246Пак се отнесе - Идеята е една фирма може без шеф който гълта почти всички приходи на фирмата но всяка успешна фирма и трябва както чистачка, така и изпълнителен директор или тоя дето върти бизнеса. Но тези дето създават продукта и реномето не взимат големи пари а шефа се облажва многократно.Нарича се ЕКСПЛОАТАЦИЯ

fallback