Снимка: архив, Reuters

Труп на премръзнал до смърт бежанец от Индия е открит на руско-финландската граница в Мурманска област. Това съобщи агенция FlashNord, като се позова на източник от правоохранителните структури в руския регион.

По предварителна информация мъжът е премръзнал до смърт в района на село Алакурти в югозападната част на Мурманска област. Тялото на 33-годишния човек е открито в кола в неделя. Образувана е проверка.

По информация на сайта Хибины.com колата с тялото на индиеца се е намирала близо до граничния пункт Приозьорский на руско-финландската граница. Мъжът бил пристигнал там на 12 януари, където заедно с други хора от Близкия изток и Югоизточна Азия очаквал разрешение за влизане във Финландия. При огледа на тялото не са открити видими телесни увреждания или признаци за насилствена смърт.

През есента на миналата година Районен съд в Мурманск постанови да бъдат екстрадирани четирима сирийски бежанци с просрочени документи, които били задържани от служители на миграционната служба, пише Лента.ru. Мигрантите са живели в Русия от 2011 г. , повечето време в Москва. През това време те научили руски език. В Мурманск сирийците пристигнали, за де се прехвърлят в скандинавските страни, но били задържани от служители на миграционната служба.

Температурата в Мурманск през изминалата нощ е била минус 19 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase