Снимка: Reuters
fallback

Американският президент Барак Обама приветства историческия напредък, осъществен благодарение на дипломацията, ден след влизането в сила на споразумението по иранската ядрена програма и вдигането на санкциите, както и ден след като САЩ и Иран си размениха затворници, предаде Франс прес.

"Споразумението за ядрената програма влезе в сила, американски семейства се събраха (американците, освободени от ирански затвор и техните семейства – бел.ред.). Ние постигнахме исторически напредък", каза Обама.

Той обаче добави, че ядрената сделка няма да заличи дълбоките различия, които съществуват между САЩ и Иран, добавят Франс прес и ТАСС.

Oще по темата

Обама нарече днешния ден добър, защото още веднъж се вижда какво може да се постигне чрез силна американска дипломация, предаде Ройтерс. Обама визира и ядрената сделка с Иран, и освобождаването на американските затворници от ирански затвори.

"Тези неща ни напомнят какво можем да постигнем, когато ръководим нещата със сила и с мъдрост", посочи той.

По повод на иранската ядрена сделка Обама каза, че чрез нея е пресечен пътя на иранците да държат в ръцете си ядрена бомба, предаде Асошиейтед прес.

Обама призова иранците да установят нови връзки със света. "Сега вие имате рядък шанс да помогнете за това светът да стане по-безопасен за бъдещите поколения“, каза той", обръщайки се към младите иранци.

"Вие имате шанса да следвате нов път. Трябва да се възползвате от това. Ние можем да направим този свят по-безопасен за нашите деца и за нашите внуци от идните поколения", добави той.

Барак Обама обаче каза, че САЩ ще продължат да налагат санкции срещу иранската програма за балистични ракети, предадоха световните агенции.

Американският президент разкритикува Иран за дестабилизиращите му действия, предаде Франс прес. Той посочи като пример нарушаването на човешките права, иранската програма за балистични ракети и иранските заплахи срещу Израел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

м..да

преди 8 години

"Тези неща ни напомнят какво можем да постигнем, когато ръководим нещата със сила и с мъдрост", посочи той.'' По скоро -когато ръководите нещата със сила и алчност ...Та какво се получва-Ами огледайте се докъде сте докарали света-екологични катастрофи, войни ,глад ,мизерия,болести...

25

Анонимен

преди 8 години

Бърдак Обама да си оди!

24

даммм

преди 8 години

Барак ХЮСЕИН е уникален циркаДДЖЖЖия....

fallback