Снимка: Reuters
fallback

Операцията на силите за сигурност в нападнатия от ислямистки бойци хотел в столицата на Буркина Фасо приключи, като бяха спасени 126 човека, а трима джихадисти бяха убити, заявиха властите, цитирани от световните агенции.

"Освободени са 126 души, най-малко 33-ма са ранени. Ликвидирани са трима джихадисти - арабин и двама чернокожи африканци", каза държавният министър на сигурността Симон Компаоре. 

Oще по темата

По думите му операцията в хотел "Сплендид" в Уагадугу и намиращото се срещу него кафене "Капучино" е приключила, но силите за сигурност продължават акциите в разположения наблизо хотел "Иби".

Двайсет и двама човека са загинали при нападението в столицата на Буркина Фасо, заяви източник от силите за сигурност, цитиран от Франс прес и БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 8 години

До boraРазсмя ме напоително! До сълзи - представих си преродената ирландска пастирка как трогателно рецитира "Же сюи уагадугиен!" (извинявам се, но френският ми е чужд!).

8

Анонимен

преди 8 години

Скоро цяла Африка ще пламне. Единствената намеса там е някой да си спаси инвестициите. Иначе разни позьори еднодневки ги качват и махат от дървото, пардон престола.

7

Анонимен

преди 8 години

ДЖИХАДИСТИТЕ ИДВАТ ЛЯТОТО И НА НАШЕТО МОРЕ!БЪЛГАРИЯ , Е В ТИЛА НА ТУРЦИЯ!ОТ ТУК ---ЩЕ СТАВАТ НАЙ-ПРЕКИТЕ УДАРИ ПО ТУРЦИЯ!

fallback