Снимка: БТА
fallback

Милиардерът Доналд Тръмп, претендент за републиканската кандидатура за Белия дом, запазва позицията си, че достъпът на мюсюлманите в САЩ трябва да бъде временно спрян, за да се избегнат нови терористични актове.

Това заяви самият той, цитиран от ТАСС, на оспорвани републикански дебати в американски град Норт Чарлстън, щата Южна Каролина.

"Трябва да приключим с политическата коректност. Искам в страната да има сигурност. Имаме сериозен проблем с радикалния ислям", каза Тръмп и добави, че САЩ не бива да допускат атентати като тези от 11 септември 2001 г.

Предложението на Тръмп временно да се спре достъпът на мюсюлмани в САЩ, изказано през декември, предизвика буря от възмущение. Милиардерът беше разкритикуван от Белия дом, а също от политици от Републиканската и от Демократическата партия, които както и Тръмп се борят за президентския пост.

Неправителствената организация съвет за американско-ислямски отношения нарече предложението на милиардера фашистко. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Коментатор

преди 8 години

На мен мюсюлманите няма да ми пипсват. Овнешко не ям и не понасям неизкъпани и напарфюмирани, че ме задушгават, а си нямам противогаз.

28

Анонимен

преди 8 години

SAMO DONALD TRUMP

27

Живко Марков.Лил.Фр.

преди 8 години

Дръж здраво Дони.Вие с Волен Жан Мари ЛьоПен и др.ще спрете мюслитата.

fallback