Снимка: Reuters, архив

За гигантския пикник на 12 юни в Лондон за 90-годишнината на кралица Елизабет Втора ще бъдат продадени 10 000 билета по 150 лири (200 евро), съобщи АФП.

От тях 9000 ще бъдат продадени на над 600 организации и благотворителни асоциации под патронажа на кралицата.

Те не са задължени да ги купят, а ако решат да го направят, могат да използват до 40 процента за набиране на средства. Останалите 1000 билета ще бъдат продадени пряко на желаещи след теглене на жребий през февруари на официалния сайт www.thepatronslunch.com. Цената им е също 150 лири.

Пикникът на Мал - голямата лондонска артерия от Трафалгар скуеър към Бъкингамския дворец, ще е най-голямото събитие през уикенда, посветен на официалното честване на 90-ия юбилей на кралица Елизабет Втора, която е родена на 21 април 1926 г.

Кралица Елизабет Втора празнува рождения си ден два пъти, частно и официално през юни, когато е и военният парад за посрещане на знамената. Той е насрочен за събота, 11 юни до Бъкингамския дворец. Предишната вечер ще има служба в катедралата Сейнт Пол, на която ще присъстват кралицата и съпругът й херцогът на Единбург.

От 12 до 15 май ще има четири вечерни празненства в замъка Уиндзор, където кралицата прекарва уикендите.
В края на ноември бяха продадени 25 000 билета за тези празненства. Събрани средства ще бъдат използвани за благотворителност. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase