Снимка: архив Reuters
fallback

Полицията във финландската столица Хелзинки разследва седем случая на предполагам сексуален тормоз и посегателства срещу жени в новогодишната нощ. Те са извършени от мъже, изглеждащи като чужденци, предаде Асошиейтед прес.

Предполагаемите прояви на насилие са извършени на или около централен площад във финландската столица. За тях съобщават жертви и свидетели, добави полицейска говорителка. Заподозрените извършители са опипвали жени или са опитвали да ги подложат на сексуално насилие, добави тя.

Говорителката уточни, че следователите не са сигурни дали случаите са свързани, но добави, че подобни прояви не са необичайни, когато хората празнуват и е употребен много алкохол. Засега не са извършени арести, пише БТА.

Информацията беше съобщена след серия от нападения срещу жени в германския град Кьолн в новогодишната нощ, за повечето от които също бяха обвинени чужденци, припомня АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

БАЧКАТОР

преди 8 години

Тези дни всички блогъри и пишман интелектуалци на хранилка към американските НПО се съдраха да изкривяват фактите за Кьолн ,Швеция , Финландия и навред дето вилнеят питекантропите. *** видите ли не било кой знае какъв проблем , *** то сексулано насилие имало винаги, *** той ЕС има ценности, *** вий имате стереотипи от комунизма, *** те мюсюлманите не са всичките лоши. Не усещат ли колко са жалки? Те ни смятат за толкова ***, че ние да вярваме на лъжите им вместо на очите си.

3

хххааахахххааааааааа

преди 8 години

Сега ще излезне,че германките са виновни-и ще изкарат бежанците невинни жертви......жертви на сексуално насилие......

2

ха

преди 8 години

Ха да си извикат Българо-хелзинския комитетет, който достоверно да докаже кака жените са виновни. А чужденците да ги предложи за мъже на Финландия на годината . Вкупом

fallback