Снимка: архив, Reuters
fallback

Десетимата американски моряци, задържани вчера, след като погрешка попаднали в ирански териториални води, бяха освободени, съобщи иранският Корпус на гвардейците на Ислямската революция в комюнике, прочетено по държавната телевизия, предаде Франс прес.

"При проверка се оказа, че навлизането им в териториалните води на страната не е било умишлено. Те се извиниха, след което бяха освободени в международни води", се казва в текста.

Oще по темата

Според комюникето Съединените щати са се ангажирали подобни грешки да не се повтарят.

По-рано Иран съобщи, че два американски военни катера с десет моряци - девет мъже и една жена - са били задържани вчера в негови териториални води. Те били отведени на остров Фарси, в северната част на Персийския залив.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери се обади на иранския министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф с молба моряците да бъдат освободени.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 8 години

гледах снимка в нета - янки на колена , смех!

7

Анонимен

преди 8 години

Ако се взема пример от Турция, янките трябваше вече да са водолази!!

6

Баба Вуна

преди 8 години

Терористичната и агресивна държава Иран освобождава задържаните на нейна територия чужди военни, а светската и демократична държава Турция сваля самолети, които е съмнително дали са навлезли на нейна територия!

fallback