fallback

Германското Федерално разузнавателно управление (БНД) е подновило наблюдението в интернет, осъществявано съвместно с Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ. То бе преустановено миналата година след скандал във връзка с шпионски практики. Това съобщават германски медии, цитирани от Ройтерс.

Германски вестници съобщават още, че сътрудничеството в станцията Бад Айблинг в Бавария е било подновено и че АНС отново бива снабдявана с разузнавателни данни от БНД.

Обектът се смята за един от най-важните за наблюдението на близкоизточни страни в криза като Афганистан, Сирия, Ирак и Сирия, посочват изданията.

Засега няма официален коментар на информацията, пише БТА.

След нападенията над жени в Кьолн и още няколко града в Германия в новогодишната нощ германският канцлер Ангела Меркел обяви, че е възможно затягането на законодателството в Германия.

Тя заяви това по време на среща на федералния съвет на Християндемократическия съюз (ХДС) в Майнц. Сред въпросите, които обсъди ръководството на партията са интеграцията на бежанците и последиците от събитията в Кьолн.

Тя заяви че, политиците трябва да обсъдят "кога мигрантите могат да загубят правото си да останат в Германия“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

възможно е

преди 8 години

абе госпожа, нямаш ли култура на речта какво значи възможно еще се затяга лида или некакви са тези упражнения по ораторство забранила си форуми ивичко, какво е възможно

14

Winkito winkito

преди 8 години

До OdysseusПроблемът е че покрай следенето в размирните държави се събират и метаданни за всеки един човек имащ достъп до компютърно устройство

13

Майк

преди 8 години

Шпионажа и подслушването са едни недостойни, долни средства, средства на лъжа, измама и заблуда. Те са една патерица за хора които не могат да ръководят добре. Ако Германия поддържаше етническа чистота и не допускаше емигранти напълно различни от собствения си народ нямаше да се налага да шпионира народа и да създава усещане за полицейщина. В един кошер на пчели където всички са пчели, не се шпионират една друга. Ако в кошера има различни видове насекоми той се разпада.

fallback