Снимка: БТА

Броят на жените, които подадоха жалби за нападения през новогодишната нощ в Кьолн, достигна 379, предадоха Франс прес и ДПА.

Около 40 на сто от случаите засягат обвинения в сексуални нападения. Съобщава се, че мнозинството извършители са били от северноафрикански произход, според изявление на полицията. Повечето заподозрени са бежанци или нелегални имигранти.

Досега се съобщаваше за 170 жалби във връзка с нападенията, извършени през новогодишната нощ.

Още по темата

Полицията в града отмени шествие на десни групи в Кьолн, след като по силите на реда бяха хвърлени бутилки и пиротехнически средства, предадоха Ройтерс и ДПА.

Полицията призова участниците, някои от които скандираха "Меркел да се маха", да се върнат на площада до гарата, откъдето започна шествието им в Кьолн. Когато те продължиха да хвърлят бутилки и бомбички, полицейските сили за борба с безредиците използваха две водни оръдия срещу излезлите на протест десни екстремисти, включително поддръжници на антиислямското движение ПЕГИДА. Двама души са ранени при сблъсъците.

По данни на местни медии са били нападнати журналисти. Голяма част от участниците в протеста на десните сили са били в състояние на алкохолно опиянение, отбелязва ТАСС.

Днес в Кьолн се състояха едновременно няколко протеста, свързани със събитията, случили се в новогодишната нощ. Първоначално ПЕГИДА събра няколкостотин души, към които се присъединиха десни екстремисти и футболни фенове, съобщи БТА.

"Цари много напрегната ситуация", отбеляза говорителка на полицията. В контрапротеста срещу расизма, сексизма и в защита на бежанците се включиха към 1300 души. Около 1700 полицаи се грижат за опазването на реда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase