Снимка: архив, Reuters
fallback
През новогодишната нощ в Хелзинки е имало необичайно високо равнище на сексуални посегателства, съобщи финландската полиция, цитирана от Франс прес.
 
Силите на реда, които са патрулирали в нощта на 31 декември са установили "множество прояви на сексуално посегателство" на централен площад на финландската столица, където се били 20 000 празнуващи, без обаче да е била внесена нито една жалба.
Oще по темата
 
Затова пък три случая на сексуално нападение, за два от които са внесени жалби, са установени в най-голямата гара на Хелзинки, където се били събрали около 1000 бежанци, повечето от тях иракчани, се казва в полицейски доклад. Заподозрените за деянията са трима бежанци, които са в ареста.
 
"Такива случаи на посегателство не е имало нито на миналата Нова година, нито в други случаи. Това е напълно ново явление в Хелзинки", заяви заместник-началникът на столичната полиция Илкка Коскимаки.
 
Полицията посочи в изявление, че е взела специални предварителни мерки, след като получила информация, че "бежанци имат намерения, подобни на тези от гарата в Кьолн", в Германия.
 
В Кьолн по-рано днес полицията заяви, че е идентифицирала 16 заподозрени, голяма част от тях от Северна Африка, и е регистрирала 121 жалби след над сто сексуални посегателства над жени в новогодишната нощ, които дълбоко потресоха Германия.
 
Сексуални нападения в новогодишната нощ са установени и в швейцарския град Цюрих и австрийския Залцбург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 8 години

До ЕвротолерастБраво,много добре казано!

18

Евротолераст

преди 8 години

Вие луди ли сте бре?!? Бежанците били насилници?!? Бежанците са доктори, адвокати, лекари, неврохирурзи, и тук-таме някой астронавт! Освен това, 99% от тях са жени, старци и малки деца! Барак Обама го каза! Те никога не биха посегнали на никой, да не говорим пък на дама! Вие сте расисти, знам аз!

17

До 13

преди 8 години

Свобода и привилегии има онзи, който работи, твори и допринася за просперитета на обществото.Ако една жена знае и може повече от теб, ти ще и бъдеш подчинен или ще слугуваш в домакинството й. Това не го е донесла демокрацията. Дори в далечното минало, дори и в мюсюлмански царства, способни и умни жени са управлявали цели империи.Неразумни привилегии дават неуредени държави като нашата. Тук неграмотни нещастници бълват *** и получават наготово повече пари в сравнение с много висшистки.

fallback