Никола Саркози. Снимка: архив, Reuters
fallback

Бившият френски президент Никола Саркози заяви, че Шенген е мъртъв. Саркози говори пред форум в Антверпен на най-голямата белгийска партия - Нов фламандски алианс (НФА).

Според Саркози, преди Шенгенското споразумение да бъде подписано, е било необходимо обособяването на общоевропейска политика по въпросите на миграцията. По неговите думи досега европейската миграционна политика е твърди наивна.

Саркози е коментирал, цитиран от местни медии, че ислямският екстремизъм е най-голямата заплаха пред Европа от края на Студената война.

Той е посочил, че насроченият във Великобритания референдум за членството в ЕС е възможност за връщането на част от властта на националните правителства в Европа.

Председателят на НФА Барт де Вевер е заявил, че миграционната криза не трябва да бъде овладяна, а прекратена. Той е определил ислямския екстремизъм като най-голямото предизвикателство пред Европа след нацизма и сталинизма.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Сини дънки и ризка

преди 8 години

Думите на Саркози, че "европейската миграционна политика е твърди наивна" на фона на снимката, където ръката му е в позиция показателна за неговото настроение говорят красноречиво за неговите амбиции. Според мен амбициите му са да излезе от ограничения на френската политика, и да се пласира като нов евродиктатор. Евродиктатор какъвто Европа само като го види ще се навие да го следва... Не съм убеден напълно за миграционната политика на ЕС, но за амбициите на Саркози съм сигурен, че са наивни.

36

Анонимен

преди 8 години

Разбира се че е мъртав , просто това е морков на клечка.

35

Анонимен

преди 8 години

"Европейци, ако не се присъедините към Руския Мир ще умрете безславно разединени. Бъдещето е в съюз с Русия от Владивосток до Лисабон. Това е една от зоните на бъдещото устройство на света."В сравнение с великите сили Русия е икономическо джудже с огромна, слабо усвоена територия. Докато не се реформира руското общество Русия ще крета на опашката на историята. С ракети престиж не се печели. След Путин Русия я чакат много, много тежки дни. Много по-тежки, отколкото след разпадането на СССР.

fallback