Снимка: архив, Reuters

Судан обяви, че скъсва дипломатическите отношения с Иран и изгонва иранския посланик от страната след щурмуването на саудитското посолство в Техеран и на консулство в Мешхед (Машхад), предаде Ройтерс, цитирайки декларация на външното министерство в Хартум.

Още по темата

ТАСС добавя, че едновременно с това се отзовава и суданският посланик в Иран.

Аналогична мярка часове по-рано предприеха Саудитска Арабия и Бахрейн. Обединените арабски емирства понижиха статута на своите дипломатически мисии в Иран.

Саудитските представителства в Техеран и Мешхед бяха щурмувани от разгневени иранци, протестиращи срещу екзекуцията на шиитския теолог Нимр ан Нимр в Саудитска Арабия в събота.
 

/БТА/

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 4 години

И турция обяви, че скъсва дипломатическите си отношения с Кюрдистан.

35

Щорм

преди 4 години

Така, така виждам много омраза към християнството от страна на 46-47 явно носител на ценностите на "човека" - живков може би? и атеистичния комунизъм.

До 45
Нещата не са точно както ги казваш. Много хора в щатите вярват в някаква форма на християнство която обаче твърде често е разводнена и примесена с доктрината на толерантността която не е християнска, но там в щатите е и центъра на моралното разложение и сатанинските доктрини изнасяни по цял свят. Управляващите там са неоезичници и сатанисти

34

Анонимен

преди 4 години

"СУНИТИ ---ШИИТИ"..
...това е новото разделение на арабския свят в Близкия изток---КЪДЕТО , ОСНОВНИТЕ ПОДБУДИТЕЛИ СА РУСИЯ И ИРАН ------ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА --"ЕНЕРГИЕН МОНОПОЛ"-- над снабдяването на ЕВРОПА С ГОРИВА!

ЕТО, НЕЩО ---КОЕТО Е ОБРЕЧЕНО ДА НЕ СТАНЕ!!!!!
ЗАЩО ЛИ...??!!
...ЗАЩОТО "СВОБОДНАТА ТЪРГОВИЯ" ...Е ЗА ВСИЧКИ!!!!