Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Атака на петима атентатори камикадзе срещу иракска военна база северно от Багдад уби най-малко 15 членове на силите за сигурност и рани 22-ма, предаде Ройтерс.

Двама от нападателите детонирали своите коли бомби пред западния вход на Кемп Спайкър, бивша американска база в околностите на сунитския град Тикрит.

Трима други се самовзривили, след като влезли в сектор от базата, където се обучават иракски полицаи.
 "Ислямска държава" пое отговорност със съобщение в интернет.

Кемп Спайкър стана символ за бруталността на групировката и омразата към шиитското мнозинство в Ирак, след като 1700 войници от базата бяха убити в средата на 2014 година по време на настъплението на екстремистите през сиирйската граница, припомня Ройтерс. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

ТРЕЗВОМИСЛЕЩ

преди 8 години

До АнонименПропускаш Суади Арабия ... те са на първо място а и да не забравяме САЩ, то Тръмп си го каза!!!

3

ПорЦелан

преди 8 години

Това с бутането на къщата е интересно ако горната част е собственост на други хора. Преди 7-8 години на западният бряг го решиха лесно - напълниха целият първи етаж с бетон. :)

2

Анонимен

преди 8 години

Преди два дни имаще атентат и в Израел. Арабин откри огън срещу седящи в кафе хора в центъра на Тел Авив. От камерите са видяли кой е и го търсят. Освен това баща му го е познал от телевизора и е казал на полицията това е моя син.Направил го е защото в Израел има закон, нойто събаря до основи всякя къща в която има терорист убил или направил опит за убийство. Ако някой от къщата изкаже убиеца преди да го хванат къщата не се събаря. Ако убиеца е камекадзе или убит къщата се бута до основи.

fallback