Снимка: bgonair.bg

Наводненията в централната част на Съединените щати продължават. Само в щата Мисури жертвите са 13. Тази нощ река Мисисипи е излязла от коритото си в района на град Сейнт Луис.

Най-малко 42 са жертвите на лошото време в Съединените щати. Вече почти седмица бури, силни дъждове и наводнения заплашват живота на жителите на южните щати. На територията на щата Мисисипи се съобщава за 56 ранени и повече от 400 разрушени къщи.

Поне 20 торнада преминаха през Мисисипи, като събориха дървета и оставиха хиляди американци без електричество на коледните празници. Шестима са загиналите в Тенеси.

Арканзас и Алабама съобщават за по една жертва. Властите в Тексас и Оклахома очакват преминаването на "историческа виелица" и натрупването на поне 40 сантиметра сняг.

Силни снеговалежи има и в щатите Айова, Небраска и Мисури. Предупреждение за наводнения беше издадено за части от щатите Мисури и Илинойс.

Извънредните атмосферни условия по това време на годината не са нещо необичайно за САЩ. Метеоролози изтъкват необичайно високите за сезона температури като причина за сегашните условия. Преди една година торнадо уби петима души и рани повече от 10 души в Мисисипи.

Вижтe още във видеото на Bulgaria On AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase