Снимка: bgonair.bg

Обратното броене до 2016 г. вече започна. На емблематичния за посрещане на събитието нюйоркски площад Таймс Скуеър се проведе генерална репетиция преди да удари първия час на Новата година.

Подготовката за посрещането на 2016 г. вклюва изпробване на летателната способност на конфетите, които ще бъдат изстреляни във въздуха в първите секунди на Новата година. Така милиони цветни хартийки бяха изстреляни от Хард Рок кафе и полетяха във въздуха.

Въпреки дъжда, конфетите обсипаха небето за радост на събралите се специално за генералната репетиция нюйоркчани.

"Отдавна не ги бяхме пробвали в дъжд. Но както виждате – летят прекрасно! Дори влажното време не може да спре летящиге над Таймс Скуеър конфети. Невероятно е", разказа организаторът Джефри Страус.

Всяка година на Таймс Скуер се случва едно от най-големите в света новогодишни партита. В нощта на обратното броене се очаква около 25 млн. конфети с общо тегло от над 900 кг да бъдат разпръснати от покривите на намиращите в близост до Таймс Скуеър сгради.

Тази година организаторите очакват над един милион души да дойдат на площада в четвъртък вечерта, а над милиард зрители да гледат събитието на живо по телевизията и в интернет.

Вижтe още във видеото на Bulgaria On AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase