Снимка: Архив Булфото
fallback

Окръжният съд в Хасково е задържал в ареста с временна мярка за 40 дни 45-годишният руски гражданин Дмитри Зеленцов, съобщават от прокуратурата. Той ще остане в ареста до приключването на производството по екстрадиция.

Дмитри Зеленцов е обявен за международно издирване от руските власти чрез Национална заповед за арест, издадена от съд, и с червена бюлетина на Интерпол.

На 23 декември руснакът е бил задържан на ГКПП "Капитан Андреево" при влизане в България.

Според постъпилите документи по делото Дмитри Зеленцов се издирва по повдигнато обвинение като член на организирана престъпна група, извършила присвояване на имущество в размер на 1 800 000 долара, което е наказуемо с лишаване от свобода до 10 години. Установено е, че Зеленцов се е укривал от октомври 2014 г., посочват от прокуратурата.

В срок до 40 дни в Окръжната прокуратура в Хасково трябва да пристигнат оригиналните документи от руската страна по обвинението на Зеленцов, след което ще бъде направено искане в Окръжния съд в Хасково за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" и ще се насрочи същинското дело за екстрадицията, обясниха от Окръжната прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

bg

преди 8 години

Руснацитесакриминалнанация

6

русофобий

преди 8 години

най - се радвам, че българите станаха 6млн, а пък кафевите и исламистите поне 2млн. Аз съм евроатлантик - *** от свинска радост

5

Анонимен

преди 8 години

BALGARIA E SVARTALISHTE NA TAKIVA RAZBOINIZI.EDIN OT MALZINATA OSTANALI CESTNI POLIZAI ,KOITO GO E ARESTUVALNO BALGARSKIAT SADIA MOGE U DA GO PUSNE --PORADI LIPSA NA DOKAZATELSTVA--ZAKONA NA MAFIATA..

fallback