Снимка: БТА
fallback
Папа Франциск започна в 21.30 часа (22.30 българско време) тази вечер служенето на Светата Рождественска литургия в базиликата "Свети Петър", която завършва по традиция след полунощ.
 
Централно място в нея заема омилията (беседата), която Светият отец произнася след ритуала по прогласяване на Евангелието. Тази година той постави ударението върху отхвърлянето на "културата на безразличието".
 
"Няма място за съмнение. Нека го оставим на скептиците. Няма място за безразличие, което доминира в сърцата на онези, които не могат да обичат, защото се страхуват да не загубят нещо.
 
Днес отново откриваме кои сме! В тази нощ ни се проявява пътят, който предстои да извървим, за да стигнем до целта.
В общество, което често е опиянено от удоволствие, изобилие и лукс, от парадиране и нарцисизъм, Бог ни зове към трезво поведение, тоест към поведение, което е семпло, уравновесено, праволинейно и способно да улови и изживее същината.
 
В свят, който много пъти е твърд спрямо грешника и мек спрямо греха, трябва да се култивира силно чувство за справедливост, за търсене и практическо прилагана на Божията воля.
 
В една култура на безразличието, която нерядко е безмилостна, нашият начин на живот трябва да прелива от благочестие, съчувствие, състрадание и милосърдие, като ежедневно отпива от кладенеца на молитвите", подчерта папа Франциск, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Михей

преди 8 години

Тоя не го слушайте той е говорител на толер***стията, доктрината на атеистичния хуманизъм и глоб***лизма и новия световен ред.

6

Кукувица

преди 8 години

То...едно време папите са обявявали кръстоносните походи. Сега трябва да сме толерантни към всичко.

5

Членска карта №7

преди 8 години

Лицемер!

fallback