Снимка: Reuters
fallback

Парламентът на Украйна разреши днес на правителството да наложи търговско ембарго на Русия, предадоха ТАСС и Ройтерс. Москва заяви миналата седмица, че ще премахне зоната за свободна търговия с Украйна от 1 януари.

За потенциалното налагане на търговско ембарго гласуваха 291 от 421 депутати.

Законопроектът за внасяне на изменения в закона за външноикономическата дейност ще влезе в сила, след като бъде подписан от президента Петро Порошенко.

Той разрешава на правителството да предприеме допълнителни мерки в случай на "дискриминационни или враждебни мерки от страна на държава, призната за агресор от Върховната рада". Правителството ще може да забранява или ограничава външноикономически операции и да отменя облекчения на тарифите.

По-рано украинският премиер Арсений Яценюк подчерта, че Киев е готов за ответни мерки.

Депутатите от Върховната рада взеха решение и за удължаване на есенната сесия на парламента до 1 февруари, вместо да завърши на 15 януари 2016 година. Решението беше подкрепено от 232 депутати.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

ПАЗАРДЖИК

преди 8 години

мишката взе да заплашва котарака.без русия киев.се връща няколко века назад както ние българите

32

Хех

преди 8 години

Все едно общинският съвет на Пловдив да вземе решение че спира морската вода на Бургас! Те руснаците както пострадаха от американските и европейските санкции, тка и ще пострадат от украинските. За година и нещо си време откакто са им наложени тия санкции са си върнали 200 милиарда от външният дълг (според лондонският клуб). Жалко е че от тия "революции под копирка" страдат само обикновенните хора, а тия - Порошенко, Яценюк... Натрупаха милиарди!

31

Смях

преди 8 години

Това някакъв виц ли е? Надявам се е виц, защото ако не е говори много лошо за украинците, те по невменяеми и от македонците се оказват! Как може при нефункционираща икономика и държава да налагаш санкции? Много смях))))

fallback