Дмитрий Медведев. Снимка: Reuters
fallback

Руският премиер Дмитрий Медведев потвърди, че Русия ще разшири обхвата на ембаргото срещу Украйна, което ще обхване и хранителните продукти, чийто внос вече бе забранен от страните от ЕС, предаде АФП.

Това решение влиза в сила от 1 януари, когато започва да действа споразумението за свободна търговия между Киев и ЕС.

"Подписах току-що съответния декрет", заяви руският премиер, цитиран от руските агенции, на срещата си с вицепремиерите.

В същото време в Брюксел днес започнаха нови преговори с цел да бъде избегнат подобен изход от спора, отбелязва Франс прес.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Единбългарски войник

преди 8 години

До Владо:Според Сун Дзъ - гениалният пълководец побеждава противника, без изобщо да влиза в сражение. Точно това е направил и Кутузов: 580-хилядна френска армия намира смъртта си в Русия, а руските загуби - нищо и никакви. После в битката при Лайпциг през октомври 1813 г. водещата роля е на Русия. В резултат Наполеон не само е победен, не само руската армия влиза в столицата му Париж, ами даже и абдикира и бива заточен на Елба.

69

хи хи

преди 8 години

Сигурно спират износа на брезови кори поради увеличеното търсене на вътрешния пазар :))

68

eddim

преди 8 години

"Русия налага продоволствено ембарго на Украйна"Заглавие нямащо нищо общо с реалността. Всъщност става въпрос за преминаване на Украйна към митнически режим, валиден за всички членове (в това число и асоциирани) на ЕС. Това е стандартна процедура и трябваше да влезе в сила още при подписването на договора за асоцииране миналата година. Забавянето бе заради опит за компромис. Няма никакво ембарго. Използването на този термин е показателно за нивото на журналистиката ни.

fallback