Снимка: Reuters

Десетки хора от потъналия при лошо време край остров Сулавеси индонезийски ферибот са били спасени, съобщи Ройтерс, цитирайки местни власти.

Някои от оцелелите плавали в бурните морски води със спасителни пояси и жилетки, други се държали за рибарски буйове, след като напуснали бедстващия кораб.

Още по темата

Рибари открили четирима от тях, които се държали за плаващи рибарски шамандури, и ги отвели в болницата в град Сива на Сулавеси, съобщи водачът на местния спасителен екип Роки Азикин пред Ройтерс.

Говорител на транспортното министерство съобщи по-късно, че са открити и спасени още 21 души.

Според Азикин фериботът се е преобърнал и вероятно е потънал. "Все още откриваме хора със спасителни жилетки и в момента ги евакуираме", каза той, цитиран от БТА.

Усилията на спасителите са силно затруднени от лошото време, което им пречи да достигнат до може би все още дрейфащия съд. До момента са открити и две тела на загинали.

Фериботът потеглил в събота сутринта от югоизточния ръкав на Сулавеси през залива Боне към южния ръкав на острова, когато се разразила морската буря.

Все още не е ясно колко души пътници и екипаж е имало на борда. Според една местна новинарска медия на ферибота имало 108 души, а според друга - 122-ма. Изпратени са три спасителни съда в опит да открият обърнатия кораб, който според полицията е все още над водата, но с развален двигател и без радиовръзка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase