Снимка: архив, Reuters
fallback

Сирийските бунтовници си върнаха днес възвишение в сирийската провинция Латакия, съобщиха активисти часове след като Съветът за сигурност на ООН прие с единодушие резолюция в подкрепа на пътна карта за мир в Сирия, информираха ДПА и БТА.

Сирийският център за наблюдение на човешките права уточни, че ислямските бунтовници отново са поели контрола върху Джабал ан-Нуба, североизточно от Латакия, дни след като загубиха върха от войските на сирийския президент Башар Асад. 

Oще по темата

Най-малко 18 войници от сирийската армия и подпомагащите я милиции са били убити при нападението на бунтовниците в района, допълва центърът.

Неопределен брой бунтовници също са загинали в битката.

Възвишението е стратегически важно, тъй като се издига над снабдителните маршрути на бунтовниците между Латакия и северната провинция Алепо.

В сряда сирийската армия обяви, че е поела контрола върху Джабал ан-Нуба.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

ел Шаринкова

преди 8 години

Ми кат не пият водка,могат!И до Садовое колцо ще стигнат.Малеш.

36

до 49

преди 8 години

да, киборги са:))) след като имат подкрепата на хамерика, турция катар, саудитска арабия. А и вече отново не са кървави терористи, а бунтовници:))))

35

Край

преди 8 години

Аз съм вече за джихадистите - Страшни пичове бият се с цел свят и побеждават. Русия ги бомби,Америка ги бомби,Фпанция,Англия от скоро и Германия. Турция ги бори сирия ги бори наземно, Ирак ги бори, Кюрдите ги борят Обаче те все оцеляват и даже се разширяват. Това са киборги бе.

fallback