Снимка: bgonair.bg
fallback

Неуспехът на Съединените щати в борбата срещу джихадистите доведе до създаването на ислямска коалиция, коментира американският сенатор Джон Маккейн по повод създадената от Саудитска Арабия и други 34 държави коалиция за борба с тероризма.

Маккейн отбеляза, че създаването на коалицията без да се предупреди за това Вашингтон, свидетелства за пълния провал на САЩ да заеме лидерската позиция в региона. Официалните американски власти със сдържан оптимизъм възприеха новината за създаването от Саудитска Арабия на антитерористична коалиция на мюсюлманските държави.

Междувременно Русия е унищожила седем колони с гориво на Ислямска държава в Сирия за последните няколко дни. Нанесени са удари и на обекти, в които терористите незаконно преработват петрол.

Според анализатори действията на Москва за момента основно са насочени към унищожаване на източниците на доходи на джихадистите. От началото на кампанията си руската авиация е унищожила над 1200 горивни цистерни.

Френските военновъздушни сили пък за първи път използваха крилати ракети срещу цели на Ислямска държава в Ирак. Изпратени от Обединените арабски емирства и Йордания, атаките бяха извършени от дузина бойни самолети, оборудвани с крилати ракети и бомби.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR



Гледайте още видео материали на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 8 години

Антитероризъм в Саудитска Арабия е оксиморон.

10

Анонимен

преди 8 години

Експортната демокрация в Сирия се оказа скапана!

9

Паметлив

преди 8 години

Хм,не е толкова далеч времето,когато същия този Маккейн си правеше приятелски рандевута с главатарите от ИД!Какво ли са обсъждали тогава?Едва ли са говорили за футбол(примерно)....

fallback