Снимка: Архив Reuters
fallback

Германската полиция използва водни оръдия, за да разпръсне хвърлящи камъни леви протестиращи, които се опитаха да спрат шествие на неонацисти в Лайпциг, предаде Ройтерс.

Около 1000 антифашистки протестиращи запалиха контейнери за боклук и дървени барикади, за да попречат на 200 поддръжници на малки неонацистки групи да преминат в шествие в града.

Полицията съобщи, че няколко души са ранени в сблъсъците и положението остава напрегнато. Не се уточнява дали пострадалите са цивилни или полицаи, а единствено се посочва, че полицаи, които се опитали да държат двете групи разделени, били нападнати от по-голямата левичарска група.

В източногерманските градове Лайпциг и Дрезден се състояха редица протести на антиимигрантски групи срещу политиката на канцлера Ангела Меркел на отворени врати за мигрантите. Такива протести често се сблъскват с контрадемонстрации, отбелязва Ройтерс.

Полицията не уточни дали неонацисткото шествие е било срещу имигрантската политика на правителството.

Тази година Германия е приела над един милион бежанци.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 8 години

Ти сигурен ли си че живееш в Мюнхен.

43

EP

преди 8 години

До АнонименНе е само в Мюнхен така. Изобщо не ми се излиза да пазарувам. Купувам онлайн, каквото мога. Имам чувството, че съм в Близкия Изток като изляза. Какво се случи с тая Германия? Какво ще правим? А идеята беше да живеем по-добре...каква стана тя?

42

EP

преди 8 години

До до 42Така е! Жалко е! И най-жалкото е, че всичко се развива с много бързи темпове. От седмица на седмица става все по-зле. Аз немци по улиците вече не виждам.

fallback