Снимка: Twitter

Легендарният актьор Робърт Редфорд се включи в призивите за противодействие на промените в климата.

“Днес съм тук като защитник на околната среда, като баща, дядо, но също и като загрижен гражданин. Аз съм един от милиардите по целия свят, които ви призовават да действате сега срещу промените в климата.” Това каза Редфорд по повод срещата за климатичните промени в Париж.

Като говорител на Съвета за защита на националните ресурси легендарният актьор се отзова на поканата на ЮНЕСКО да участва в събитие, посветено на туземното население, съобщи ”24 часа”. В изказването си холивудската звезда призова “да бъде поето моралното задължение за спешни действия, за защитим здравето си, нашата планета и бъдещите поколения от опустошенията вследствие на промените в климата”.

Ирина Бокова поздрави Робърт Редфорд за ангажимента му за решаване на проблема с климатичните промени и припомни многобройните награди, които той е получил като пламенен защитник на чистата и здрава природа.

“Щастлива съм, че от трибуната на ЮНЕСКО вие призовахте целия свят да се организира в едно движение, тъй като климатичните промени засягат всеки народ. Нека действаме като един”, призова генералната директорка на ЮНЕСКО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase