Барак Обама. Снимка: Ройтерс, архив
fallback

Кризата в Сирия трябва да бъде уредена с привличането на страни като Русия и Иран, заключиха президентът на САЩ Барак Обама и британският премиер Дейвид Камерън в телефонен разговор на 4 декември, за който пресслужбата на британското правителство, цитирана от ТАСС, съобщи днес.

Както съобщи по-рано пресслужбата на Белия дом във Вашингтон, по време на разговора двамата се съгласили, че в коалицията за борба с терористичната групировка "Ислямска държава" могат да се включат всички страни, но при условие, че техните цели в Сирия са аналогични на задачите на коалицията.

Обама и Камерън са обсъдили по-нататъшните стъпки, които може да бъдат предприети за отслабване и унищожаване на ИД, както и разширяването на съществуващото вече сътрудничество в контратерористичната сфера.

В телефонен разговор вчера Камерън и френският президент Франсоа Оланд са се договорили за активизиране на обмена на разузнавателни данни и за сътрудничество в борбата с тероризма, съобщи пресслужбата на британското правителство. Те обсъдили обстановката в Сирия и приветствали продължаването на военните действия срещу ИД. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 8 години

До анонимен 43,44;За всички е ясно че си абсолютен ***,та пишеш подобни глупости!Или го правиш за някой лев,или си супер ограничен та не можеш да проследиш хронологията на събитията,кой и как унищожи близкия изток,кой разсипа Ирак,Либия,Афганистанкой създаде ИДИЛ,търгува с тяхи тнт!

31

До реалито

преди 8 години

Айде стига с приказките под шипковия храст...и на малките деца е ясно ,че ИД и Асад са като дупе и *** и че Русия им е ортак.Как си обясняваш тогава това,че руснаците от толкова време са там,а ИД не само,че не намалява влиянието си,ами го и увеличава?Руснаците бомбардират всичко друго но не и ИД.Освен това руснаците си създадоха повод да влезнат в директен сблъсък с Турция,но като видяха реакцията на приятелите и просто подвиха опашка.Това е реалността,независимо какво пишат вестници и алфа тв

30

е да де

преди 8 години

Страничните наблюдатели се опитват да диктуват правилата кой към кого да се включи,а нЕма нужда от такива "помощници"като тях поне да не пречат ама надали.

fallback