Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters
fallback

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че разполага с доказателства за закупуване от страна на Русия на петрол от Ислямска държава.

След като Русия представи доказателства за причастност на Турция към закупуването на петрол от "Ислямска държава", Ердоган, който се умори да се оправдава, отправи аналогични обвинения срещу Москва, пише newsru.com.

Oще по темата

Анкара разполагала с доказателства, че всъщност Русия е въвлечена с търговията с петрол с терористичната организация.

"Ние имаме доказателства. Ще ги представим на света", каза Ердоган в Анкара, цитиран от "The Daily Sabah".

Ердоган посочи име на купувач на петрол – Джордж Хасвани, който бил сирийски бизнесмен и имал руски паспорт.

Ердоган също така определи като неморални обвиненията на Русия, че неговото семейство има престъпни бизнес връзки с терористите.

Русия обвинява Турция в причастност към търговия с петрол от Ислямска държава и представи доказателства - снимки и видеоматериали, за това.

Москва обяви вчера трите маршрута, по които Турция незаконно взема от ИДИЛ петрол от Сирия и Ирак. Лично заместник- министърът на отбраната на Русия Анатолий Антонов съобщи, че руските военно-космически сили са засекли тези три маршрута, по които Турция изнася краден петрол от Сирия, който ѝ го продава ИДИЛ.

"Според данните, с които разполагаме, в този престъпен бизнес е въвлечено висшето политическо ръководство на Турция - президентът Ердоган и семейството му. Русия неведнъж е говорила за опасността от заиграването с терористите, това е все едно да се налива масло в огъня. Пожарът от една страна може да се прехвърли в други държави от региона на Близкия изток", отсече той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

340

ха,ха,ха,ха,ха,ха

преди 8 години

Твърденията на Ердоган са като за Гинес!Русия петрол да купува!!!!! Да вземат руснаците това да го регистрират за вица на годината.Ей тоя Ердоган имал скрити таланти също като Роуан Аткинсън(мистър Бийн).Що не вземе да се снима в някой техен сериал та да развесели публиката!Къде муе бил досега тоя талант и защо му е било политик да става?Като комедиен артист щеше да е много по успешен!Браво,браво!

339

Анонимен

преди 8 години

До абеПод петолъчките да се разбира путин

338

абе

преди 8 години

Ердоган каза, ако *** го докаже подавам оставка, ако не може обаче *** ще подаде ли ?.Султана го наби на кагебишката пръчка до макарите....

fallback