Владимир Путин и Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters
fallback

Президентът на Русия Владимир Путин не беше включил в графика си среща с турския си колега Реджеп Ердоган. Затова турският лидер го преследвал през целия първи ден на международната конференция на ООН за промените в климата в Париж. 

Ердоган се шлял по коридорите на сградата, в която се провежда конференцията, надявайки се да хване Путин след поредната негова двустранна среща.

Журналисти посочват, че турският президент безцелно ходел насам-натам, игнорирайки въпросите на медиите за извинения за сваления Су-24. След случилото се с руския бомбардировач Ердоган придоби слава като президентите на САЩ и Русия, пише „Комерсант“.

Ердоган пропуснал дори пленарното заседание на форума с надеждата да се срещне с Путин: Ердоган го причаквал пред вратата на стаята, в която той провеждал двустранни срещи. Макар че Путин е разговарял с няколко световни лидери, сред които германският канцлер Ангела Меркел и американският президент Барак Обама, Ердоган така и не успял да го хване.

Турският президент дори бил устроил засада на Путин пред входа на тоалетната, но и този път не му провървяло, пише Дни.ру.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

138

М

преди 8 години

Не харесвам политиката на Ердоган, но руснаците вече стават жалки! Препечатайте статии от сериозни медии, а не от Дни.Ру. Рашънски опити за летене. Пфу!

137

Дженъри

преди 8 години

Путин пренаписа правилата на играта в Сирия и эа Ердоган е по-добре да се подчини!!! Апропо, Барак Хюсеин Обама също!!!

136

ник

преди 8 години

Абе тука много пазарджишки талибани се мъчат да изкажат мисъл,и тия са взели да събират центове от Козяк

fallback