Снимка: БТА
fallback

Ваксината срещу вируса ХИВ - "ДНК-4", разработена от руски учени, показа ефективността си по време на втората фаза на клиничните изпитания. Това съобщи за ТАСС ръководителят на научната група за създаване на ваксина срещу ХИВ/СПИН Андрей Козлов.

"Ние завършихме втората фаза на клиничните изпитания на ваксината срещу ХИВ/СПИН, тя показа способността си да намали вирусното натоварване на организма на заразения човек", каза Козлов. Той добави, че резултатите от втората фаза на изпитанията ще бъдат представени на 2 декември.

"Получените от нас резултати дават надежда, че препаратът е способен напълно да избави човека от вируса, но за да се убедим в това, е необходимо да продължим изследванията", отбеляза Козлов.

Ваксина "ДНК-4" е с регионална специфика и въздейства именно на този подтип вирус, който е най-разпространен в Русия, поясни Андрей Козлов.

Втората фаза на клиничните изпитания е била осъществена в периода 2013-2015 година в осем центъра за борба със СПИН в различни региони на Русия. В изследването са участвали 54 пациенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 8 години

Не мога да се сдържа да не се изсмея...Самото съчетание руски учени е доста смешно....

34

Гого

преди 8 години

Руските учени по-добре да измислят лек, който неутрализира руските ТИР-аджии, че много скоро ще потрябва. И ако го няма...

33

Една патка мислела

преди 8 години

Сега руските учени мислят, че имат ваксина против СПИН, а едно време мислеха, че Москвич-а е автомобил. Между двуте мисли няма разлика - и двете неща са запъртък.

fallback