Снимка: Reuters, архив
fallback

Части от най-големия пристанищен град Хамбург в Северна Германия бяха наводнени днес, а полицията и противопожарните екипи разчистват задръстени пътищаот паднали дървета и отломки след бурята, разразила се рано тази сутрин, предаде ДПА, цитирайки местните власти.

Рибният пазар в квартал Санкт Паули в града е под 2,8 метра вода, съобщи полицейски говорител.

Синоптиците предсказаха бурята и възможността от наводнение и предупредиха собствениците на автомобили да изведат колите си от опасните райони. Това явно е имало ефект, защото спасителни екипи не са получили обаждания за помощ.

В друг северен германски град, Бремен, около 1300 бежанци, настанени в палатки, са били преместени в училища за по-сигурно.

Като цяло властите отбелязват, че щетите са незначителни въпреки падналите дървета, изпотрошените улични знаци и повалени части от покриви. Един регионален влак се е блъснал в паднало дърво, но няма пострадали. Метеоролозите засякоха пориви на вятъра от 133 км/час по крайбрежните германски острови в Северно море.

От Германия бурята отмина към Швеция и Дания. Съобщава се за 40 000 домакинства, останали без ток в Швеция.

Ключови мостове по пътищата в Дания също бяха затворени, включително и големият презморски мост, свързващ Копенхаген с шведския град Малмьо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 8 години

pulna izmislica... nikakva burq ne e imalo... vsichko si e nared !

7

Анонимен

преди 8 години

Най -интересното е ,че навсякъде си свети и токът не е спрян дори по улиците.При нас всичко щеше да изтрещи и няма управия с дни.

6

Анонимен

преди 8 години

Като чух за квартала Сант Паули сърцето ме заболя. А момичетата как са добре ли са. Кой го интересува някакъв си рибен пазар.

fallback