Снимка: Reuters
fallback

Пекин бе покрит днес от най-тежкия зимен смог. Замърсяването на въздуха достигна равнища, които са близо 20 пъти над стандартите за безопасност на Световната здравна организация, сочат американски данни, цитирани от ДПА.

Властите в китайската столица предупредиха за "сериозно замърсяване" и посъветваха 20-те й милиона жители да не стоят на открито.

Концентрацията на фини прахови частици - частиците по-малки от 2,5 микрометра - достигна днес към обяд местно време стойности от 434 микрограма на куб. метра. Тези стойности са в най-високия диапазон на скалата за измерване и се определят като "опасни", сочи индексът на американското посолство за чистота на въздуха.

СЗО препоръчва максималното излагане на фини прахови частици на ден да не е над 25 микрограма на куб. метра.
Частиците крият сериозна опасност за здравето, тъй като могат да проникнат дълбоко в белите дробове. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

биров

преди 8 години

Затова китайците се опитват да си променят икономиката,от производство,да преминат към банкиране,както запада.Но на запада това не му харесва.Съюза между Русия и Китай е неизбежен.

13

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 2Или не познаваш Китай, или не познаваш комунизма. Много вероятно е да не познаваш и двете, но те нямат нищо общо помежду си.

12

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 8Ако трябва да бъдем точни ............ при соца кремиковци така цапаше както и днес.А най-хубавото се случи когато го затвориха и въздуха наистина беше доста чист.Друг въпрос е че средата стана отвратителна в последните десетина години откакто Тиквоний заграби властта с помоща на провинциалистите. Повечето от които се домъкнаха тук.Изкараха някое евро по света като слуги и хоп ..........стаха "граждани" ама от селски тип!

fallback