Снимка: БТА
fallback

Руският президент Владимир Путин подписа днес указ за предприемане на специални икономически мерки срещу Турция. Той предвижда редица санкции, предаде ТАСС.

Русия ще въведе временно забрана за внос на отделни стоки от Турция. Наложена е забрана или ограничения на редица дейности на руска територия на организации под турска юрисдикция. Действието на безвизовия режим между Русия и Турция ще бъде преустановено на 1 януари.

Oще по темата

От същата дата се забранява наемането на турски работници от руски работодатели. Руските туроператори ще трябва да се въздържат да предлагат на граждани на страната туристически продукти, предвиждащи посещение на турска територия.

Руският президент нареди на правителството да забрани чартърните полети между Русия и Турция.

Контролът върху дейността на турските автомобилни превозвачи на руска територия ще бъде засилен с цел гарантиране на сигурността. Путин нареди още да бъде обезпечена сигурността на морските пристанища в Азовско-Черноморския басейн.

Мерките бяха предприети, след като турски изтребители свалиха във вторник руски бомбардировач, според Русия над територията на Сирия. Тогава загинаха общо двама руски военнослужещи - единият от двамата пилоти на сваления самолет и морски пехотинец, убит от сирийски бунтовници, докато участвал в операция по издирването на летците.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

431

Ала_Бала

преди 8 години

За голямо съжаление подтикната от определени среди на САЩ, турски самолет с една ракета извърщи: 1. Скара Русия и Турция. 2 Отвори пътя за независима Кюрдска държава, която след заличаване на ИД, ще бъде новият източник на напрежение в района. И за това пряката отговорност ще носи Русия. 3. Тикна и Русия и Турция в ръцете на старите, хитри и подли колониални държави, които ще измамят и двете страни. 4. Постави се началото на незавидния край на Ердоган и Путин.Прочети още на: dnes.bg/world/2015/11/29/davutoglu-istoricheski-den-za-prisyediniavaneto-ni-kym-es.284875

430

Анонимен

преди 8 години

Преди време се появи във рубладжийските медии в България снимка на Путин с телефон от хитлерово време с шайба, и коментаторите се смееха от къде путин още има такъв телефон, и веднага дежурните му *** го защитиха че не е важно какъв му е бил телефона а че с едно завъртане на шайбата можел да унищожи когото си поиска, а какво излезе, извинения и визи...

429

Анонимен

преди 8 години

Ето изказването на шефът на турското разузнаване Хакан Фидан от днес: Ислямска държава (която в повечето страни се смята за терористична групировка), представлява добре организирана и популярна държавна система, която е време да бъде призната. Той призова да се открие офис на терористите в Истанбул.

fallback