fallback

Стотици демонстранти в Лондон призоваха днес британските депутати да не подкрепят въздушни удари срещу "Ислямска държава" в Сирия, предаде Асошиейтед прес.

Протестиращите, които скандираха "Не бомбардирайте Сирия", се бяха събрали пред канцеларията на британския премиер Дейвид Камерън на "Даунинг стрийт" 10. Демонстрации се състояха и в други британски градове.
Кралските военновъздушни сили на Великобритания вече са част от оглавяваната от САЩ кампания срещу радикалите в Ирак, а в четвъртък Камерън заяви, че ударите трябва да обхванат и Сирия.

Oще по темата

Британското правителство се опитва да си осигури подкрепата на депутатите за военни действия, преди да подложи въпроса на гласуване в парламента, което може да стане идната седмица.

В редиците на Лейбъристката партия, основната опозиционна политическа сила, има силно разделение по темата.

Лидерът й Джереми Корбин казва, че ще се противопостави на въздушните удари, но много от лейбъристките депутати ги подкрепят, отбелязва Асошиейтед прес.

Според британския вестник "Телеграф" Камерън вече си е осигурил необходимото му мнозинство в Камарата на общините, за да получи разрешение за нанасяне на удари по екстремистите в Сирия. Изданието съобщава, че 20 депутати консерватори, които първоначално смятали да се противопоставят на това, променили мнението си.

Бомбардировките в Сирия се подкрепят и от половината от лейбъристите. "За" ударите били готови да гласуват 115 от 231 депутати лейбъристи, въпреки острата съпротива на партийния им лидер Джереми Корбин, съобщи ТАСС. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 8 години

Какви са тия черни знамена???

31

Анонимен

преди 8 години

ДО 48ГРЕШИШ. И В РУСИЯ ИМАШЕ ОБСЪЖДАНЕ ...Е ЯВНО СА ЗАБРАВИЛИ ДА ТИ СЪОБЩЯТ ЛИЧНО

30

Анонимен

преди 8 години

От Лондон трябваше да почнем, още през първата световна

fallback