Владимир Путин. Снимка: Reuters
fallback

Кремъл не дава отговор на въпроса ще се срещне ли президентът на Русия Владимир Путин с турския президент Реджеп Таип Ердоган на конференцията на ООН за климата в Париж на 30 ноември, съобщи ТАСС.

Oще по темата

Президентът бе уведомен за това искане /на Ердоган за среща с Путин/, заяви пред журналисти Дмитрий Песков, говорител на руския президент.

"Предложение от турска страна за среща на равнище държавни ръководители бе предадено на президента", каза Песков, цитиран от Ройтерс. "Това е всичко, което мога да кажа", посочи той пред журналисти.

Песков потвърди, че президентът на Турция Реджеп Ердоган се е опитал да разговаря по телефона с президента на Русия Владимир Путин 7-8 часа след нападението по руския самолет Су-24.

"Да, това бе след като изминаха 7-8 часа след този инцидент, не по-рано", уточни представителят на Кремъл.

Междувременно източници от турското президентство съобщиха, че президентите на Турция и Русия Реджеп Таип Ердоган и Владимир Путин може да разговарят на срещата за климата в Париж. Източниците обаче уточниха, че не е било определено време за разговори, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

ОСТАВЕТЕ ПУТИН ,БЕ..

преди 8 години

НЕКА СЕ ОПРАВИ ЧОВЕКА ОТ ТУРСКИЯ ШАМАР!!В ПАРИЖ--ТРЕБВА ДА ИЗГЛЕЖДА ДОБРЕ...НЕКА СЕ ОТЪРВЕ ОТ ШОКА!!!

75

Анонимен

преди 8 години

Аз другарю като демократ нямам кумири ,идоли ,вождове и учители ,просто защото демокрацията не като комунистическата идеология и не е нужно някой да ми е господар на чувствата ,мечтите и на живота . Панимаиш

74

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 103Ами другарю като ти чета ти си разумен човек като кумира ти Ердоган. Ти си толкова интелигентен другарю колкото тези които се радваха около убития руски пилот. Дерзай другарю.

fallback