Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters
fallback

Турският президент Реджеп Таип Ердоган заклейми твърденията на Русия, че "Ислямска държава" продава петрол на Турция, като посочи, че това е "клевета", предаде Ройтерс.

Oще по темата

Същевременно Ердоган заяви, че САЩ разполагат с документално потвърдени доказателства, че руски компании и "Ислямска държава" продават петрол на сирийския режим.

Президентът на Турция каза още, че е разтревожен от усилията на Русия да прехвърли спора заради сваления руски самолет в други сфери на отношенията им.

Ердоган посочи, че коментарите на руския президент Владимир Путин след срещата му вчера с френския му колега Франсоа Оланд са неприемливи.

Путин предупреди на срещата с Оланд, че някои страни се заиграват с терористи и възприемат по отношение на тях двойни стандарти за постигане на свои политически цели, водят с тях престъпен бизнес и си играят с огъня.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 8 години

Така е. Не ви продава. Само правите бартер за оеъжие.

59

Призна си

преди 8 години

Ердоган категоричен: ИД не ни продава петрол!п.сАМА РАЗБИРА СЕ ПОНЕЖЕ ТУРЦИЯ,САУДИТСКА АРАБИЯ, КАТАР И ИЗРАЕЛ СТЕ Ислямска ДържаваВИЕ СИ ГО КРАДЕТЕ

58

159

преди 8 години

сигурен съм,че престъпни групировки от заобикалящите Сирия страни се занимават с търгуване на петрол,голяма вероятност има турски военни да са участници в такива,но дали са на толкова високи постове ,че да причинят това не зная,но имам сериозни съмнения,а и доколкото знам самолетите от патрула трябва да арестуват натрапника и да го принудят да се приземи на турско летище и едва при оказване на съпротива да го свалят

fallback