Снимка: Кадър, Youtube
fallback

Американският президент Барак Обама наскоро определи "Ислямска държава" като "един куп убийци с добри социални мрежи". Отговорът на джихадистите не закъсня и преди часове те публикуваха поредното си видео. 

Клипът впечатлява с професионализма си, като напомня на трейлър на касов американски екшън. В него на фокус са големият брой самоубийства на американски военни. По данни на джихадистите 18 военни на ден слагат край на живота си. 

Във видеото ислямистите твърдят, че Аллах е прогнозирал, че враговете на исляма ще бъдат унищожени от пламъците на войната. 

Във видеото ислямистите посочват държавите, на които обявяват война. По-интересното обаче е, че сред противниците на джихадистите са посочени всички съседки на България, но не и нашата страна.

Гърция, Македония, Сърбия, Румъния, Турция, Косово, Хърватия, Словения, Молдова, Чехия - всички те са сред враговете на ИД.

Самият клип започва със сравнение между територията на "Ислямска държава" и Великобритания. Джихадистите посочват, че техният халифат е по-голям от Острова, както и че територията му е 8 пъти по-голяма от тази на Белгия. 

"Събирайте си съюзници. Правете планове срещу нас и не ни давайте почивка. Нашият съюзник е най-великият. Той е Аллах и цялата слава отива при него", казва гласът от видеото на перфектен английски. 

Вижте и видеото: 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

110

вв

преди 8 години

значи заканата идва от бг

109

Анонимен

преди 8 години

САЩ и Турция - най-големите врагове на ИДИЛ. Логично, клипът, който учудва с професионализма си, е създаден в Русия. Автор - руското видеостудио "My duck's vision". Остава риторичния въпрос кой е поръчителя.

108

Анонимен

преди 8 години

Защо им е да си развалят бизнеса с дюнерите...

fallback