Снимка: архив, Reuters
fallback

Съединените щати използват секса, парите и западния начин на живот, за да се внедрят сред влиятелните хора в Иран, каза днес върховният лидер аятолах Али Хаменей, цитиран от Ройтерс.

Изказването на Хаменей, който има последната дума по всички държавни въпроси в Иран, бе направено в телевизионен ефир след вълна от арести на журналисти и интелектуалци от властите заради страхове от проникване на западно влияние.

Според Хаменей парите и сексът променят възгледите, вярванията и начина на живот, така че човек да започне да мисли като американец.

"Основните мишени на това проникване са елитите, влиятелните хора, тези, които вземат решенията. Това е много опасно", каза още аятолахът.

Миналата седмица комисията на Общото събрание на ООН за правата на човека критикува Иран за репресиите, както и увеличеното използване на смъртното наказание в страната.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 8 години

До 29Дали наистина мислите, че аятолахът иска целия свят да е като тях? Отиде ли той в САЩ да налага своите възлгледи или става обратното? Затлачва ли той радиостанциите с иранска музика, разпространява ли списания с информации за техни "звезди", които са кихнали или мигнали и това е достатъчно да се знае от цял свят? Просто трябва да оставим света да живее, както намира за добре. Нека си сосят бурките, но само в тяхната държава, не и у нас или в Европа, където това не е прието.

22

Rhapsody of fire

преди 8 години

Борбата със западния начин на живот на нов глас. Изходът е предопределен - аятолаха губи с туш.

21

Анонимен

преди 8 години

сексът и парите,музиката не са аамериканско изобретение.Никой не кара някой да иска секс /това сеслучва естествено/Иранецът нещо се е запритеснил -щото иска ТОЙ и религиозните му фанатици да налагат своя начин на живот -бурки,изнасилвания на жени /вместо ''американския секс'' / взривове ,и заплахи /вместо ''американската музика'' /-въобще целия свят трябва да е по корана и шериата и да дава на такива ''праведни правоверни'' пари /за да са спокойни че не ''американците' 'а Те управляват света...

fallback