Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Противодействието на терористичната заплаха и по-специално координацията в борбата с групировката "Ислямска държава" – това са основните теми в дневния ред на провеждащата се днес среща в Кремъл между президента на Русия Владимир Путин и френския му колега Франсоа Оланд.

Междувременно днес британският премиер Дейвид Камерън ще представи пред депутатите план за британски въздушни удари срещу групировката "Ислямска държава" в Сирия.

Френският парламент одобри с голямо мнозинство разширяване на въздушните удари срещу групировката "Ислямска държава", които бяха засилени след атаките в Париж преди 2 седмици. 515 депутати гласуваха "за", 4 против, а 10 се въздържаха.

Премиерът Манюел Валс заяви, че страната е атакувана от терористичната групировка и трябва да се защити. По думите му, няма друга възможност освен да се елиминира тази заплаха.

Министърът на отбраната Жан ив льо Дриан коментира, че въздушните удари няма да бъдат достатъчни срещу ислямистите. "Необходимо е мобилизиране на местни армии, които Париж трябва да обучи и оборудва", добави той.

Вчера по време на среща с германския канцлер Ангела Меркел френският президент Франсоа Оланд поиска по-сериозно участие на Германия с борбата срещу тероризма.

По темата вижте и видеото на Bulgarian ON AIR:

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 8 години

nqkoi 6te obqsnili na rusofilite za6to prez komunizma kolata nari4a6ta se LADA za6to se pi6e6e sas latinski vtoro za6to slu6ahme se slu6a6e 6lageri treto kakvo ob6to imahme sas dolara

2

Анонимен

преди 8 години

Мирен план1. Еднопосочен билет на Асад за Иран2. Незабавно примирие между всички враждуващи групировки с иключение на ИД3. Коалия с учстието на Русия за унищожаване на ИД4. Едновременно преговори са съставяне на правителство на нациналнот единство и насрочване на избори

1

не

преди 8 години

Руските трoлове обявиха, че Русия е завладяла сирийското небе и не дават и пиле да прехвръкне. Аз вярвам на рускитe ***, те за 2 рубли ще напишат и донос срещу майка си .... ъъъъ, грешка, те говорят само истината.

fallback