Снимка: Ройтерс
fallback

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази съжаление, че руският му колега Владимир Путин не е отговорил на телефонните му позвънявания, след като турската армия свали руски боен самолет, тъй като, според нея, той е нарушил турското въздушно пространство, предаде Франс прес.

Oще по темата

След това събитие позвъних на господин Путин, но досега той не е отговорил на обажданията ми, каза Ердоган пред френската телевизия Франс 24.

Турският президент добави, че ако Турция е знаела, че става дума за руски самолет, е можело да се попречи по друг начин на това нарушаване на турското въздушно пространство. 

По-рано през деня Путин заяви, че свалянето на руския самолет противоречи на здравия разум и международното право. "Турция все още не е поднесла на Русия извинение на високо равнище за сваления изтребител Су-24, не е предложила да компенсира щетите и не е обещала да накаже виновните", коментира той.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

256

Анонимен

преди 8 години

не вярвам който и да е нормален човек да вдигне телефона на престъпник

255

анонимен

преди 8 години

остава и да ти вдигне телефона след като направи всичко това и се вживя във ролята на султан.

254

Нова година в НДК

преди 8 години

Най-голямото парти за Нова година! Три континента, три сцени, на едно място - НДК. Real VIP зона Париж и парти с безброй изненади в стила на Ню Йорк и Истанбул. - purplepoint.bg/

fallback