Снимка: БТА
fallback

Турският премиер Ахмет Давутоглу заяви пред събрание на членовете на партията му в Анкара, че заповедта за свалянето на руския самолет е дошла лично от него, съобщава CNN.

Oще по темата

"Въпреки всички предупреждения, ние трябваше да свалим самолета", е заявил Давутоглу.

"Турските въоръжени сили извършиха нападението по мое лично нареждане", е казал турският премиер.

Dnes.bg припомня, че на 24 ноември изтребител на турските военновъздушни сили свали руски бомбардировач. Според Анкара руският самолет нееднократно е нарушил въздушното пространство на Турция в района на границата със Сирия.

Русия от своя страна заяви, че бомбардировачът Су-24 е бил над сирийска територия и не е нарушил въздушното пространство на Турция.

Премиерът на Турция, Ахмет Давутоглу, заяви, че страната има право да защитава въздушното си пространство.

Руският президент пък обяви, че инцидентът е "удар в гърба" от "съучастници на терористи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

239

Анонимен

преди 8 години

Путин проси извинение от турците да замаже международното си положение, Ердоган каза че такова няма да има, но Путин ако се извини може, не е сигурно но може и тръба да има че руснаците хептем ще умрат от глад в близкото бъдеще, китайския газопровод замря, южния, турския също а тия бомбандировачи дето навлизат по границите на хората им трябват заплати, барут, парашути, памперси и други необходимости а те пари струват, с рубли няма да стане

238

Анонимен

преди 8 години

Не си голямата работа мустако, всеки би наредил същото, или какво да пускате бомбандировачи да ви навлизат в територията ли ? Въобще защо се вдига толкова много шум за нищо ? Руснаците си научиха урока и ще им мине, сега вече руските туристи наистина ще почиват само в крим на тъмно и студено

237

Анонимен

преди 8 години

А дали е признал че знаел какъв е самолетът?

fallback