Снимка: Reuters
fallback

Турската армия е публикувала серия от аудиозаписи на предупрежденията, отправени към руския самолет, преди той да бъде свален в близост до сирийската граница. Това предаде AFP, цитирана от ”Фокус”.

„Тук турските военновъздушни сили, предупреждаваме. Вие наближавате турското въздушно пространство. Променете своята посока на юг незабавно“, се чува на един от аудиозаписите.

Oще по темата
Пускането на запис с предупрежденията идва няколко часа след като оцелелия руски пилот от сваления бомбардировач обяви, че Турция не е отправила предупреждения преди да стреля.

Пилотът разказа, че не е имало сигнали от Турция за това нито по радиото, нито визуално.

"Ако искаха да ни предупредят, можеха да се покажат, да застанат на паралелен курс", каза още оцелелият щурман Константин Мурахтин. Той обясни и че ракетата е дошла внезапно отзад и екипажът не е бил в състояние да направи маневра.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

158

Н

преди 8 години

Бомбарировач е: тежък в началото (гориво и бомби), лек за накрая - да може, ако успее да се махне. Ако някой знае къде е, ако иска да го свали, и ако няма изтребители да го пазят - значи е свален!

157

Н

преди 8 години

Не е било изненадващо. Този тип ракети са направени да не дадат шанс за избягване на удар с маневра, с тежки самолети. Това не е изтребител, целта му е скорост, удар и пак скорост. Ако си запознат с физиката, ако си бърз, не си маневрен и обратното. Ако си мислиш за Порше - помисли за Корвет, ако си мислиш, за 250-300, помисли си за 1200 (кмвч). Ако искаш да катапултираш от шубе, значи си умрял... На къде сочи предпазното стъкло на самолета е от голяяяямо значение.

156

Данаил Стоянов

преди 8 години

Анонимен 179.Това дребно джудже ако започне да ви раздава шамари,жална ви майка.Американците водиха война в Ирак срещу Садам Хюсеин и какво стана след това -Пълна анархия.Същото е в Афганистан.А колкото до Реджеп Таип Ердоган,всичко ще му върнат с лихвите.Не може този *** да се меси в вътрешните работи на друга държава,като защитава тюркмени.А какво ще каже той и за кюрдите.

fallback