Снимка: БТА
fallback

Свалянето на руския военен самолет от Турция усложнява процеса за намиране на политическо решение в Сирия и трябва да бъде направено всичко възможно, за да бъде избегната по-нататъшна ескалация.

Това заяви днес в реч в Бундестага германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Ройтерс.

Oще по темата

"Свалянето на руския самолет от Турция утежни ситуацията (в Сирия)", каза Меркел. "Трябва да направим всичко, за да избегнем ескалацията".

Тя добави, че всяка страна има право да защитава територията си, но че от друга страна е известно колко напрегната е обстановката в Сирия и района й.

"Вчера разговарях с турския премиер и го приканих да направи всичко възможно за деескалиране на ситуацията", посочи още тя.  (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Лицемерна Европа

преди 8 години

Очевидно в международното право само определени държави имат права . На други държави международното право предоставя само задълженията да се съобразяват с правата на силните на деня.На Турция и е дадено правото да навлиза безпрепятствено на чужди територии по въздух , суша и вода - "Гърция " . На Турция и е позволено да (защити) тюркмените или други близки тюкоезични племена на чужда земя в Сирия и Ирак , дори да анексира територии - Кипър .И всички безропотно са ДЛЪЖНИ да се съобразят с нейните права , да затворят очи пред несправедливостта , да премълчат и преглътнат всичко това само

32

Анонимен

преди 8 години

Тая инсулт ли е направилаУстата й е станала малко крива

31

бай Иван

преди 8 години

Ние от балканите най- добре познаваме психологията,лукавостта и заложените капани на турците,защото сме клани и ограбвани 500 години.Депутатите от ЕС и останалите държавници хаотично вземат необмислени решения ,относно устройството на ЕС и бъдещото икономическо развитие,както и подбора на партньорите.Не бива капсолиране,но интеграция с фанатизирани мюсюлмани не е възможна.Всяка жаба трябва да си знае гьола.

fallback