Снимка: архив Reuters
fallback

Лицата, отговорни за нападението над руския самолет Су-24 в Сирия, трябва да бъдат открити и наказани по съдебен ред, заяви днес председателят на Държавната дума на Русия Сергей Наришкин, цитиран от ТАСС.

"Ние разглеждаме тази акция като престъпление и като подпомагане на терористите, и за това престъпление има отговорни лица и те трябва да бъдат открити и наказани по съдебен ред", посочи Наришкин по време на среща със сирийския външен министър Уалид Муалем.

Изтребители F-16 на военновъздушните сили на Турция вчера свалиха руски бомбардировач Су-24, който според Анкара е нарушил въздушното пространство на Турция в района на границата със Сирия.

Според руското министерство на отбраната самолетът се е намирал изключително на сирийска територия и "нарушение на турското въздушно пространство не е имало".

"Това, което извършиха турските власти по отношение на руския самолет, съвсем не отразява настроенията на турския народ, с който отдавна имаме приятелски и партньорски отношения", каза още Наришкин.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 8 години

"Турция е достатъчно далече, може не една а няколко атомни бомби да се пускат спокойно..."Пръц!

12

stanimir

преди 8 години

До АнонименПрави ли ти впечатление че получаваш само минуси. Да ти го преведа на по-разбираем за теб език - това означава че никой не споделя *** ти мнение .

11

Боби

преди 8 години

До Анонимен 10Експерте в Балтика е толкова тясно че няма как да не се навлезе във въздушното пространство на някоя страна а и трябва да се вземе предвид че от там минават едни от маршрутите на гражданската авиация което още повече усложнява ситуацията.Военните самолети не летят с включен транспондер освен при ОФИЦИАЛНО прелитане към друга държава това е факт за всички страни. Ще ходя да бомбя ИД и ще включа транспондера за да знае всеки в обсег 500км кой съм аз и какво ще правя???

fallback