fallback

Русия: Нашият самолет не е пресичал турската граница! Снимка: Военно министерство на Русия
Турция е свалила руският Су-24 по правилата! Снимка: Reuters

Общо гласували: 1347
Русия: Нашият самолет не е пресичал турската граница!
83%
Турция е свалила руският Су-24 по правилата!
17%

Сваленият руски самолет от турските военновъздушни сили внесе смут в отношенията между Русия и Турция. Мнозина коментатори предрекоха, че напрежението ще ескалира далеч повече дори след атентатите в Париж от 13 ноември.

От Русия и Турция разпространиха карти от инцидента, като всеки защитава своята истина. А каква е вашата?

Русия: Нашият самолет не е пресичал турската граница!

Генералният щаб на руската армия заяви, че руските радарни данни са показали, че турските военни самолети са нарушили сирийското въздушно пространство при свалянето на руския Су-24.

"Според точни данни от обективното наблюдение нашият самолет не е пресичал турската граница", каза началникът на Главното оперативно управление на руския генщаб генерал-лейтенант Сергей Рудской. По думите му самолетът е бил поразен от ракета с близък радиус на действие с термично насочване на бойната глава.

"Не са регистрирани никакви опити от страна на турския самолет да се свърже или да установи визуален контакт с нашия екипаж чрез средствата за обективен контрол", посочи още Рудской.

Турция е свалила руският Су-24 по правилата!

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган от своя страна е твърд, че Турция е атакувала единият от двата руски самолета, нахлули във въздушното й пространство, "както е по правилата". По думите му всички трябва да уважават правото на Турция да защитава собствените си граници.

"Турция искрено подкрепя опозиционни сили в Сирия. Но никой не трябва да се съмнява, че Турция е положила всички усилия да предотврати днешния инцидент", добави президентът.

Генералният щаб на Турция от своя страна твърди, че изтребителят е нарушил въздушното пространство на републиката и в рамките на правилата два самолета Ф-16 на Турция са оказали съпротива на въпросния самолет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

172

Анонимен

преди 8 години

До БългаринБългарин и Руснак са две различни понятия.Аз също обичам Русия,но мразя комунистическото и КГБейско ръководство,които от една могъща държава направиха страна от третия свят.гадно ми е да гледам как оръфаните Американци правят с нея каквото си искат.До кога????

171

+

преди 8 години

Ванга: "От Америка нищо добро няма да дойде"

170

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 187"...Ти какво искаш да докараш руските убийци тук в България? Това ли искаш русофилски предателю българомразец?"Българомразец си ТИ и всички твои колеги, които продавате родна майка България на османци, НАТО, САЩ и всички, които могат да я купят.Ти и твоите верни другари, които плюете добрите хора във форуми като този, убивате българския дух, който ПОМНИ истинските учебници по история, където Турция 5 века убиваше невинни българи и ги помохамеданчваше или им режеше главите!

fallback