Снимка: Reuters
fallback

Сирия осъди като "крещяща агресия" срещу суверенитета й свалянето на руски военен самолет от съседна Турция в северната част на страната, предаде Франс прес.

"При крещяща агресия срещу суверенитета на Сирия, турската страна свали тази сутрин приятелски руски самолет над сирийска територия при връщането му от бойна мисия срещу групировката "Ислямска държава", заяви военен източник, цитиран от сирийската информационна агенция Сана.

"Това показва, че турското правителство е на страната на тероризма и оказва подкрепа на терористичните групи, които започнаха да търпят поражение под ударите на сирийската армия", посочи източникът.

"Тези актове на отчаяна агресия само засилват решителността ни да продължим войната срещу терористичните организации с подкрепата на приятелите ни начело с Русия", допълни той.

По-рано днес руски изтребител Су-24 бе свален от турските военновъздушни сили. Владимир Путин обяви, че самолетът е бил свален с ракети от типа "въздух-въздух" от турски изтебители F-16 и е паднал в територията на Сирия, на 4 километра от границата с Турция.

Турция от своя страна обяви, че има право да защитава въздушното си пространство. Според Анкара руският самолет е нарушил турското въздушно пространство и е свален след нееднократни предупреждения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

стрела

преди 8 години

До ДА ЖИВЕЕ ТУРЦИЯя млък там и марш оттук

90

ПЕШО

преди 8 години

До Анонимен: ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПРЕЗИДЕНТА - ПОДДЪРЖАМ ТЕ .

89

чичо

преди 8 години

Е сега разбрахте ли че че така наречената коалиция начело с краварите, до сега въобще не са воювали срещу ИД а турците даже са им и помагали. Жалко че и България помага на ИД като им дава оръжие. до сега сме им дали над 300 тона оръжие. ЕС ще сбърка много като даде пари на Турция за бежанците. Тя ще ги дава на тези които настъпват към Европа. От къде мислите че имат по 10-20 хиляди долара когато пристигат тук.

fallback