Снимка: Twitter
fallback

Представители на сирийски опозиционни сили твърдят, че имат снимки и видео, което показва, че един от двамата руски пилоти, е починал.

Пред Ройтерс групата я заявила, че на кадрите е заснет мъртъв мъж в униформа на руските ВВС. Според тях кадрите са оригинални. Засега не е ясно дали видеото е автентично, но Ройтерс предава, че се чуват викове: "Аллах Акбар!". 

Междувременно ТАСС предава, че в Кремъл все още не знаят дали ще бъде отменено утрешното посещение на руския външен министър Сергей Лавров в Турция. 

Oще по темата

Кремъл призовава за търпение, преди да бъде назована причината за падането на руския самолет Су-24 в Сирия, предаде РИА Новости, позовавайки се на прессекретаря на Кремъл Дмитрий Песков.

Той подчерта, че засега руското министерство на отбраната не е посочило причината за падането на самолета, който се е намирал на територията на Сирия. Ведомството заяви, че машината е паднала и "вероятно" е свалена.

НАТО също ще направи изявление във връзка с инцидента. По-рано днес Анкара потвърди, че турската армия е свалила руски самолет, а заради случая премиерът Ахмет Давутоглу реши да се обърне към НАТО И ООН.

Междувременно информацията от Анкара и Москва за траекторията на самолета е противореива. Според турската армия данните от радара категорично показват, че самолетът е минал през турското въздушно пространство, над района на Яйлъдагъ, окръг Хатай.

От Кремъл пък твърдят, че самолетът не е навлизал в турското въздушно пространство.

"Знаем със сигурност, че самолетът се е намирал във въздушното пространство на Сирия, над територията на Сирия," каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Преди това и руското министерство на отбраната изтъкна, че самолетът е бил над сирийска територия през целия полет.

Противоречиви са информациите и за начина, по който е бил свален изтребителят. Според Анкара това са направили два турски самолета Ф-16, докато Москва твърди, че руският Су-24 е бил подложен на артилерийски обстрел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

289

Стар набор

преди 8 години

Ноне, с тебе съм братле, ама и ти изглежда си стар набор като мен. Тез младоци с промити мозъци и не ходили не само войници, но дори и на едно военно обучение в гимназията, НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ да защитът България.

288

дo 342 от Патриот

преди 8 години

Прав си, а през 1973 в БНА имаше план торпедните катери на влекачи да стигнат до Мраморно Море. Ех, години,години... ТОГАВА СЕ ГОРДЕЕХ С БЪЛГАРИЯ и БНА !!! 2800 танка, над 400 самолета, по-късно 108 СС 23 - направени на СКРАП от УБИЙЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ !

287

до 354

преди 8 години

Задаваш ли си въпроса защо Турция се застъпва толкова за т.н. туркменски турци ? Ами защото иска да си върне Сирия като част от Османската Империя. Я познай накъде ще се насочат следващите амбиции на Сулатан Ердоган.

fallback