Снимка: архив, Reuters
fallback

Един израелец беше убит в петък при нападението срещу хотел в Бамако, съобщиха вчера местните власти на града, в който е живеел, цитирани от Франс прес.

Oще по темата

"Общинският съвет на Цур Хадаса споделя тъгата на семейство Беналал след убийството на Шмуел при терористичното нападение, извършено в малийската столица", се казва в изявлението на местните власти.

Израелското министерство на външните работи, което не поддържа дипломатически контакти с Мали, не можа да потвърди смъртта на израелеца, но съобщи, че друг израелски гражданин е оцелял при нападението.

Убитият израелец е президент на консултативната група Телос, специализирана в международното развитие на образованието, пише БТА. Според израелски представител, пожелал анонимност, той е бил в Мали като съветник на малийското правителство по въпросите на образованието.

При атаката на хотел "Радисън блу" в Бамако загинаха 19 души. По-рано беше съобщено, че 13 от тях са чужденци, включително шестима руснаци, трима китайци, двама белгийци, една американка и един сенегалец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 8 години

Ако няма дипломатически отношения с Мали какъв съветник по образование може да бъде в малийското правителство. По вероятно е да има еврейска еврейска общност в Мали а евреите обичат да имал връзка със своите хора по света.

fallback