Снимка: Reuters
fallback

Полицията на Белгия е задържала шестима младежи при бензиностанция край Брюксел при антитерористична хайка, съобщи ТАСС, като цитира в. "Либр Белжик".

Операцията е била извършена към 15 ч. местно време в района на Берж в провинция Валонски Брабант. В нея са участвали няколко полицейски коли, съпровождани от линейка, които преследвали автомобил с чуждестранни номера.

Твърди се, че заподозреният за парижките атентати Салах Абдеслам често е спирал на тази бензиностанция.

През миналата нощ в белгийската столица беше обявена най-висока степен на терористична заплаха след серия от обиски в квартала Моленбек. Полицията задържа там още един заподозрян за съучастие в атентатите в Париж и откри склад с оръжие.

В същото среме въоръжени полицаи евакуираха оживената улица "Блекфрайърс" в централната част на Лондон и арестуваха трима души, съобщава в "Индипендънт".

Според изданието полицейската операция все още не е приключила. Над района прелитат хеликоптери, а на клиентите и собствениците на магазините се препоръчва да не излизат навън.

Тримата мъже са арестувани в сребристо сив автомобил Бе Ем Ве с белгийски регистрационен номер. Колата била спряла на кръстовище на улица "Блекфрайърс" и улица "Уестминстър бридж".

От кадри, качени в социални медии, се вижда, че в района има също разположени пожарникарски коли.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 8 години

На Бродуей скоро ще се играе пиесата "Ако Брайвик беше еврочиновник".

5

до 5

преди 8 години

"Няма да се учудя ако в Европа се появи нов Хитлер и националистически движения."Имаше тука един кандидат, но откакто почна да се крие под масата, загуби популярност. А напоследък е много зает да краде телефоните на студентки от натфиз.

4

Анонимен

преди 8 години

Я да излезне лелка Бъчварова и да каже колко нелегални имигранти ислямисти има в България?!НА БАС ЧЕ НЕ МОЖЕ ...))) А и никой не може ...)))

fallback