Снимка: БТА

Двама босненски военни са загинали вчера при нападение с автоматично оръжие, близо до казарма в Сараево, съобщи Франс прес.

Въоръжен мъж е открил огън с автоматично оръжие срещу пункт за залагания, близо до казарма в столичния квартал Райловач. На място са загинали двама военнослужещи.

Докато бягал от местопрестъплението, нападателят стрелял и срещу автобус от градския транспорт, ранявайки трети войник, съобщи Ройтерс. Шофьорът на автобуса и двама цивилни пътници са получили наранявания от счупени стъкла.

Полицията установила самоличността на нападателя и тръгнала по следите му. Десетки полицаи от специалните части обкръжили дома на 34-годишния мъж. Отвътре се чула експлозия и когато силите за сигурност нахлули, го намерили мъртъв. Според в. "Дневни аваз" нападателят се е самоубил с ръчна граната, предаде ДПА.

Ройтерс цитира негови съседи, според които неотдавна той е станал ревностен последовател на салафизма. По информация на местната телевизия Ен1, мъжът членувал от една година в местно ислямистко движение.

Очевидец, пожелал анонимност, съобщи за АП, че нападателят влязъл в букмейкърския пункт, накарал двамата войници да се отделят от останалите клиенти и ги застрелял. Той носел на главата си лента с надпис на арабски.

Босненските власти отказаха да коментират дали става дума за терористичен акт на ислямист, преди да е приключило разследването. Премиерът Денис Звиздич свика спешно заседание на правителството си, след което заяви, че това е "нападение срещу държавата". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase