Снимка: Reuters
fallback

Камарата на представителите на американския Конгрес пренебрегна заплахата за вето на президента Барак Обама и одобри предложен от републиканците законопроект, налагащ ограничения за влизането на сирийски и иракски бежанци в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

В подкрепа на законопроекта гласуваха 289 конгресмени, а 137 бяха против, като по този начин беше надхвърлено мнозинството от две трети, което би било необходимо за преодоляване на евентуално вето, съобщава БТА.

Преди решението служители на Белия дом посетиха Конгреса и се опитаха да убедят демократите да се противопоставят на предложението. В крайна сметка обаче се поличи така, че десетки демократи се присъединиха към републиканците, подкрепяйки мярката.

Ограниченията на практика биха спрели достъпа на сирийци и иракчани до САЩ за месеци или дори години.

Според републиканците са необходими по-строги ограничителни мерки след атентатите в Париж миналата седмица. Обама и повечето демократи обаче настояват, че системата вече е безопасна и САЩ не бива да изоставят традицията за приемане на бежанци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 8 години

Аз до сега несъм чул САЩ да приемат бежанци, а само ги насочват и финансират към Европа. Докато в Европа на власт са неолибералите атентатите ще никнат като гъби. Не се заблуждавайте, че тези ислямисти идват тук за да работят за тази Европа. Тяхната "работа" е да ислямизират и това е по поръчение на САЩ. Ако всичките тези ислямисти се бяха насочили към САЩ тази държава до няколко години щеше да изчезне.

37

Анонимен

преди 8 години

Американския сенат решил а нашия парламент защо не прави като американския ! До ДНЕС ги слушаха и правеха каквото им кажат

36

Кебапчета от Бюрека

преди 8 години

Само " на задна " ли дават САЩ ? Явно това е любимата секс поза на толерастите ...

fallback